11. a 12. den soustředění v Jesenici 2021

26. srpen 2021

Přichází závěrečné dny soustředění, které budou poznamenány prezentacemi výsledků kulturní a vlastivědné olympiády. Ještě předtím se ale ohlédneme za úterým a středou, kdy jsme se ponořili do světa internetu, zhlédli noční hru, tentokrát komedii, a v neposlední řadě si zasoutěžili o hodnotné ceny v Hodině pravdy.

Netmane, co je to internet?

Jedním z večerních programů byla přednáška o influencerech a celkově působení lidí na internetu. Celým večerem nás provázeli Netman a Síťový kluk, dva kluci, kteří mají internet pod palcem.

Atmosféra v sále byla velmi povedená, neboť se hochům podařilo obecenstvo pomocí světelných a kouřových efektů přenést do samého jádra pochmurného internetu. Kluci skvěle předali svou myšlenku, že i ti nejmenší porozuměli poněkud složitému tématu.

Probrali jsme špatné, a naopak i správné chování influencerů, a z čeho si brát a nebrat příklad. Taky jsme si jich pár rozebrali a podívali se více na jejich tvorbu, jak začínali, a co je z nich teď.

Jeviště uprostřed lesa

V úterý po večerní akci jsme se všichni odebrali do lesa, kde jsme zhlédli představení zahrané asistenty. Hru napsal Ladislav Smoček a jmenuje se Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho. Hlavní roli hrál Vlasta, dále účinkovali Franta, Bětka, Anička a Matyáš.

Hra začíná tím, že pan Burke (Vlasta) se svým kolegou Tichým (Franta) přijíždí domů po cestě do Indie. Dcera domácí se zasnoubila s Vaškem (Matyáš), a protože neměli byt a pan Burke byl vždycky moc hodný, už před jeho příjezdem dům prodali páru. Domácí (Anička) čas od čas přinesla buchty, a když odešla pro další, Burke byl vždy zcela hysterický.

Pokaždé když někdo přišel, tak dotyčný z různých důvodů omdlel, pan Burke si však myslel že jsou všichni mrtví. A tak panikařil pokaždé když zazvonil zvonek, protože myslel, že je to policie. Pak se postupně probrali. Skončilo to tak, že Tichý a Burke odejdou, domácí, dělník a dcera zůstanou v místnosti, domácí pláče štěstím, a dcera je naštvaná.

Ne sekunda, ne minuta, ale Hodina pravdy

Včerejší večer byl plný úkolů, odpovědí, výher i proher – pokračování úspěšné televizní soutěže Hodina Pravdy.

Všem skupinkám zde na táboře byly zadány různorodé úkoly, které se měly jednotlivé skupinky naučit do osudného večera za týden. Například pátá skupinka se měla naučit hlavní města třiceti států, první skupinka pracovala na čtení Braillova písma.

Ze všech soutěžících skupinek vyhrály pouze tři, a to šestá skupinka s písní Zkratky od Ivana Mládka, čtvrtá s přeskočením švihadla 600krát za 7 minut a druhá s překládáním naučených frází do cizích jazyků.

Připravili: Kačka Kašická, Nina Rudišová, Dan Vano, Kristian Páca a Tomáš Poláček

internety
nočka
nočka
Hodina pravdy
internety
Spustit audio