...a bolelo nebe v Památníku ticha Bubny, 28. května v 15 a 18 hodin

26. květen 2019

Dismanův rozhlasový dětský soubor vystoupí na divadelním a filmovém festivalu: „Prožij ten příběh“, která se odehraje ve dnech 28. až 30. května v Památníku ticha, Bubny.

DRDS má na svém repertoáru několik inscenací, které vycházejí ze skutečných příběhů, ať je to Pohádka o Raškovi podle stejnojmenné knihy Oty Pavla nebo Všehokniha Guuse Kuijera, popisující jeho dětství v Holandsku padesátých let minulého století.

Na dílně Prožij ten příběh vystoupí se dvěma inscenacemi, v úterý 28. května v 15:00 a v 18:00 se scénickou koláží …a bolelo nebe, sestavenou z textů dětí internovaných v Terezíně během druhé světové války.

...a bolelo nebe 28.5. 2019Bubny

...a bolelo nebe

...a bolelo nebe

Obrazy ze života dětí internovaných za druhé světové války v Terezíně.Dismanův rozhlasový dětský soubor vás zavede za zdi terezínského ghetta v době druhé světové války.

Ve čtvrtek 30. května pak v 15 hodin zahraje představení Pepito (ne)plivej!, pojednávající o cestě malých skautů s nalezenou velbloudicí českou poválečnou krajinou.

Kromě toho sem, na místo už navždy spojené s válečnými deportacemi občanů židovského původu, přijede prezentovat svou práci, motivovanou opravdovými příběhy (inscenace: Journes, Rok pana Goluži, Návštěva z pravěku, nebo filmy: Nenastoupili, Helga L - 520, Po stopách Petra Ginze) mnoho dalších dětských souborů a uskupení. Všechna večerní představení jsou určena široké veřejnosti.

Spustit audio