DRDS jako porota na mezinárodním filmovém festivalu Young Film Fest

10. květen 2019

Young Film Fest je celoevropský filmový festival, který se koná ve stejný den v 55 městech 34 států Evropy.

V průběhu dne děti shlédly tři nejlepší evropské filmy za poslední rok a rozhodly o vítězném snímku. Cena byla ještě ten večer předána režisérovi vítězného filmu. Hlasování a závěrečné udělení ceny jsme mohli sledovat v živém vysílání EFA - European Film Academy v 19.00 hodin z německého Erfuthu.

Dětská porota za Českou republiku se sešla v neděli 5. května 2019 v Centru současného umění DOX. Třináct Dismančat ve věku 12 - 14 let bylo členy české poroty. Rozhodnutí o pořadí filmů za Českou republiku poslala porota večer do Evropské filmové akademie. Výsledky hlasování v české republice ze vzducholodě v pražském DOXu ohlásili Sophie B. a Kryštof R. z Dismanova rozhlasového dětského souboru. Podívejte se na záznam. (Sophii a Kryštofa můžete vidět přibližně v 19.minutě záznamu) 

Nominované filmy v roce 2019: Los Bando (Norsko, Švédsko), Old Boys (Great Britain, Švédsko), Fight Girl (Holandsko, Belgie). Vítězem ceny EFA Young Audience Aword 2019 se pro rok 2019 stal film Fight Girl (Holandsko, Belgie) režiséra Johana Timmerse. Gratulujeme! 

Spustit audio