První středu v měsíci vstup zdarma! Hradecká hvězdárna hlásí velký zájem návštěvníků

5. leden 2023 10:34

Už dva měsíce můžou zájemci každou první středu v měsíci využít vstup zdarma do krajských kulturních institucí. Navštívit je možné například muzea nebo galerie. Některá místa proto registrují zvýšený zájem o prohlídky. Je mezi nimi například královéhradecká hvězdárna a planetárium.

„Bylo tady asi přes 80 lidí s tím, že první středa v měsíci je zcela zdarma. Jinak máme menší počty návštěvníků, ale pátky a soboty míváme vyprodané,“ říká Milan Cholasta z Hvězdárny a planetária v Hradci Králové.

Čtěte také

„Tímto krokem chceme lidem nabídnout v nelehké době snazší cestu za zážitky, které krajské instituce nabízí. Rozšířili jsme i vstup zdarma pro děti a seniory, popisuje mluvčí Královéhradeckého kraje Dan Lechman.

Kulturní instituce Královéhradeckého kraje nabízejí od prosince každou první středu v měsíci volný vstup. Pro děti a seniory to pak platí dokonce každý den.

Lidé můžou bezplatně navštívit asi dvacítku krajských kulturních institucí, namátkou Galerii moderního umění v Hradci Králové, Regionální muzeum a galerii v Jičíně nebo Pevnost Dobrošov na Náchodsku.

autoři: Jakub Vik , baj
Spustit audio

Související