Tisíce zahrádkářů, kutilů a pěstitelů míří na českobudějovické výstaviště. Začíná veletrh Hobby

9. květen 2024 08:02

Ti, kdo si při každé příležitosti rádi zamažou ruce od hlíny a propadli kutilství, si přijdou na své v Českých Budějovicích. Na výstavišti ve čtvrtek začíná veletrh Hobby. Druhou největší výstavu na jihu Čech tradičně navštíví desetitisíce lidí. 

„Cíl jarního Hobby je stejný jako vždycky – dát našim návštěvníkům možnost koupit sazenice, stromy, keře. Bude tu i spousta obchodníků, kteří se zaměřují na zahradní techniku, všechno pro dům a zahradu,“ popisuje předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Kromě toho si lidé prohlédnou mnoho obytných aut a karavanů. „Vyslyšeli jsme velký zájem o karavany a příslušenství, takže jsme jim poprvé věnovali samostatný pavilon a k tomu ještě přidali venkovní výstavní plochy,“ říká mluvčí výstaviště Michaela Čeňková.

Hobby obvykle navštíví zhruba čtyřicet tisíc lidí. Už podruhé výstavu doplní potravinářský veletrh Czech Food Expo. „Doufáme, že letos ve spojení s potravinářským veletrhem bude návštěvnost větší, protože loni na něj zavítaly i jiné generace. Všechno se tu dá ochutnat, lidé mají možnost seznámit se s kvalitními potravinami a ceny by měly být více než příznivé oproti cenám v obchodě,“ uvádí Michaela Čeňková.

Čtěte také

V pavilonu T1 bude například kuchařská show a stánky regionálních výrobců. „Mezi nimi expozice svazu pekařů a cukrářů, ti budou po celé čtyři dny se studenty odborných škol péct slané a sladké pečivo. Dále třeba staročeská hospůdka,“ doplňuje obchodní ředitel výstaviště Jan Kuběna.

Do budoucna by se podle Mojmíra Severina mohl potravinářský veletrh od Hobby oddělit. „Záměr takový je. Samozřejmě ty první ročníky musíme něčím podpořit, zatím nám to dává smysl, ale pokud zájem přetrvá, tak budeme uvažovat o přesunutí do možná pro potravináře lepšího měsíce, než je právě termín konání Hobby,“ potvrzuje.

Výstava Hobby i potravinářský veletrh Czech Food Expo na českobudějovickém výstavišti potrvají do neděle.

Spustit audio

Související