Z trofeje jsme pili šampáňo, smál se Schweiner po příletu z Mexika. Pohár si raději vzali na palubu

18. říjen 2023

Mistři světa v plážovém volejbalu, Ondřej Perušič a David Schweiner, se v úterý vrátili domů z dějiště světového šampionátu. Cesta z mexické Tlaxcaly se ale neobešla bez patálií. Celý turnaj s šampiony absolvoval i reportér Radiožurnálu Sport Mikuláš Jáša, díky kterému jste se dozvěděli vše podstatné z cesty k vysněnému triumfu.

Perušiče a Schweinera vítala na letišti Václava Havla v Praze stovka lidí. Mistři světa rozdávali podpisy, fotografovali se, a dokonce nechali kolovat zlatou patnáctikilogramovou trofej.

„Abych to dobarvil, tak jsme z trofeje pili šampáňo a jak byla celou cestu zavřená, tak docela smrdí,“ popisoval Radiožurnálu Sport David Schweiner.

Nepříjemný odér možná cítili i spolupasažéři v letadle, kteří cestovali s mistry světa z Mexika do Prahy. David Schweiner dostal cenu na starost a pro jistotu ji nenechal odbavit.

„Báli jsme se, aby se náhodou neztratila, nebo ji nedejbože někdo neukradl. Blbě by se vysvětlovalo, že první den, co jsme trofej získali, tak jsme ji ztratili. Nakonec jsme získali dopis od FIVB, který nám umožňoval cestu s ní na palubě,“ vysvětlil Schweiner, který však vzápětí dodal, že se o ni s parťákem Perušičem v letadle střídali.

„Dopis je napsaný na mě, tak byla trofej spíš u mě. S Ondrou se ale budeme střídat a užijeme si ji oba nastejno,“ říkal David Schweiner, mistr světa v plážovém volejbale.

autoři: Mikuláš Jáša , mim
Spustit audio

Související