Coldplay přichází s novým projektem na pomoc planetě. Za každé zakoupené tričko zasadí jeden strom

15. březen 2021

Populární hudební skupina Coldplay, která se dlouhodobě vyjadřuje k tématům ekologie a životního prostředí, přichází s novým projektem. Ve spolupráci s charitativní organizací One Tree Planted, v překladu Jeden Zasazený Strom, chtějí pomoci při zalesňování planety.

Speciálně pro účely projektu nechala kapela vytvořit osm nových designových triček. Ty odkazují na osm desek, které Coldplay zatím vydali. Fanoušci tak můžou na hrudi nosit třeba i slavný obraz modrobílých křídel z přebalu alba Ghost Stories, který pro kapelu navrhla britská výtvarnice českého původu Míla Fürstová.

S ohledem k životnímu prostředí

Společně s křídly Míly Fürstové si můžou lidé pořídit také tričko s logem desky Mylo Xyloto, se kterou kapela vystoupila v roce 2011 v Čechách naposledy, nebo s grafikou z nejnovějšího alba Everyday Life. S tím už kapela jednu ekologickou aktivitu spojila. V roce 2019 se rozhodla poprvé nevyrazit s albem na tradiční světové turné, a poukázat tak na environmentální problémy spojené s leteckou dopravou.

Své zahraniční fanoušky ale Coldplay nechtěli o živou úpravu nových písní připravit. Celé album tak živě odehráli na střeše ammánské citadely v Jordánsku a záznam zveřejnili na serveru YouTube, kde si ho každý může zdarma přehrát.

Vedle zmíněné organizace One Tree Planted spolupracují Coldplay na novém projektu také s firmou General Standard, která se dlouhodobě zabývá ekologickou a etickou výrobou textilií.

autoři: Josef Kaňka , ech | zdroj: iRozhlas
Spustit audio