Kulturní tipy: PSH v Cafe v Lese nebo první singl nového projektu WYFE.

5. červen 2020

Nejen divadla a biografy, ale už i hudebníci se vrací z online prostoru zpět před své publikum. V pátek se například v Praze představí rapové trio PSH. Program mají připravený i zmíněné divadelní soubory, a to dokonce v obou formách - online i naživo.

Švandovo divadlo

Švandovo divadlo se po dvouměsíční pauze vrátilo do provozu na začátku tohoto týdne. V pátek zve soubor z pražského Smíchova na představení Cry Baby Cry, ve kterém se pět žen snaží pomocí life coachingového kurzu zjistit, jak by měly ideálně změnit svůj život. V humorné inscenaci se představí herci jako Michal Dlouhý, Klára Cibulková nebo Kristýna Frejová. V sále se zhasíná v 19:00.

Klicperovo divadlo

 I když se Klicperovo divadlo od června znovu otevírá pro své diváky, nepřestává jeho soubor ani s online vysíláním. Jeden z posledních dílů speciálního online programu s názvem Podkroví, tentokrát s tématem hitparáda, můžete sledovat na Facebooku královehradeckého souboru od 20:30. V předchozích livestreamech se představila například herečka Pavla Tomicová.

PSH v Cafe v Lese

 Do hudebních klubů se za svými fanoušky vrací například skupina PSH. Legendární rapové trio z Big Boss labelu fanoušci znají například díky hitům jako Vim já? nebo Já to říkal. Rapeři Vladimír 518, Orion a DJ Mike traffic ale také upozorňují, že má dnešní koncert v pražském Cafe V Lese kvůli bezpečnostním opatřením omezenou návštěvní kapacitu.

Nový projekt WYFE vydává první singl

Černobílá hudba. Písně o hledání lásky a smíření v kulisách betonové šedi postsovětské země a dospívání v industriálním prostředí. Kapela, která využila karanténu v nouzovém stavu a v jejím průběhu dokončila desku. Singl Is This It, který WYFE večer zveřejní na svém facebookovém profilu, pojednává o tom, že člověk postupem času a věku dospěje k tomu, že nemá smysl v sobě lásku tutlat a je vždy lepší se před druhou osobou vyslovit, čím dřív, tím líp.

Banksy v Mánesu

Za výtvarným uměním můžete vyrazit třeba do Galerie Mánes, která zahajuje výstavu 80děl streetartového mistra Banksyho. Výtvarníka, jehož identita je stále neznámá, proslavil například obraz Dívka s balónem, který během své dražby projel skartovacím zařízením ukrytém v rámu. Výstava dnes pro veřejnost začíná ve 12:00.

autor: jok
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.