Letošní Pražské jaro zahájil koncert s diváky v sále. A nemělo by zůstat jen u jednoho

Stovky hudebníků z Česka a zahraničí, více než dvacet koncertů a čtyři z nich s diváky v sále. I to letos slibuje festival Pražské jaro, který večer začal v Obecním domě. První koncert proběhl ve Smetanově síni Obecního domu za účasti diváků. Při vystoupení souboru Collegium 1704 museli všichni dodržovat protiepidemická opatření.

Loňský ročník se musel přesunout na internet. Letos mohlo Smetanovu Mou vlast sledovat tři sta padesát diváků přímo v Obecním domě. Museli mít platný PCR test, nasazený respirátor a dodržovat striktní zasedací pořádek v sále.

Tři další... nebo ještě víc

S diváky v hledišti se v rámci Pražského jara odehrají ještě tři další koncerty včetně toho závěrečného 3. června.

Podle mluvčího festivalu Pavla Trojana by jich mohlo být i víc, pokud to vládní opatření dovolí: „Čtyři jsou naprosto jisté. V těchto dnech sledujeme situaci a pokud by se od 24. května uvolnila, rýsuje se možnost dalších dvou koncertů s diváky,“ říká s nadějí Pavel Trojan.

Program se kvůli nepředvídatelné epidemické situaci v Čechách i v zahraničí ještě může průběžně měnit. Peníze za nevyužité vstupenky tak začne Pražské jaro vracet až v červnu, kdy bude jasné, které koncerty se zrušily.

autoři: Josef Kaňka ,
Spustit audio

Související