Návrat koncertů ve světě. Jaké bezpečnostní podmínky musí lidé dodržovat? Země si je upravují samy

25. březen 2021

Přestože s velkými hudebními akcemi letos pořadatelé ani samotní muzikanti ještě moc nepočítají, začíná se kulturní život po roční pauze pomalu vracet. Každá země si ale bezpečnostní omezení a podmínky účasti upravuje jinak.

Čtěte také

V Izraeli se konají koncerty už od konce února. Společně se vstupenkou musí mít lidé i tzv. zelený pas, který potvrzuje očkování proti covidu-19. Na koncerty s ním už tak mohlo přijít i 500 fanoušků.

Stejnou podmínku budou zkoušet i ve Spojených státech. Chystá se tam koncert populární zpěvačky Brandi Carlilové, na který bude moct omezený počet zájemců s potvrzením o očkování. Ostatní fanoušci si koncert užijí online.

Americký violoncellista čínského původu Yo-Yo Ma a osmnáctinásobný držitel ceny Grammy zase zahrál všem přítomným na očkovací klinice. A to hned poté, co obdržel druhou očkovací dávku.

Kultura v Česku

Čtěte také

A jak to bude s koncerty a dalšími kulturními akcemi v Česku? Pro testované diváky plánuje na jaře zahrát Česká filharmonie. Jatka78 zase chystají na pražském Výstavišti letní scénu, která bude sloužit nejen hudebním, ale i divadelním představením. Vše bude ale podle pořadatelů záviset na momentální pandemické situaci.

autoři: Josef Kaňka , ech
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.