Po dvou letech se opět koná veletrh Svět knihy. Návštěvníkům nabízí nákup knih ve slevách, objevování nových titulů i doprovodný program

24. září 2021

Besedy o knihách, desítky stánků a tisíce návštěvníků. I takový byl úvodní den letošního ročníku veletrhu Svět knihy, který mohou po dvou letech lidé opět navštívit na pražském Výstavišti. Co program nabídne v dalších dnech?

Po dvouleté pauze způsobené koronavirem se na holešovické Výstaviště vrátil veletrh Svět knihy. Na jeho předchozí ročníky chodilo až 50 tisíc lidí. A i když v to pořadatelé letos ani nedoufali, do Průmyslového paláce dorazilo skoro pět tisíc návštěvníků jen během čtvrtečního úvodního dopoledne.

Nákup knih ve slevách a objevování nových titulů byly mezi lidmi nejčastějšími důvody návštěvy. Láká je také bohatý program. Jak napovídá motto letošního ročníku – Můj domov je v jazyce – program nabídne mimo jiné setkání s řadou zahraničních autorů. Lidé se mohou zúčastnit třeba diskuze s běloruskými básníky moderované Jáchymem Topolem nebo besedy s autory z Francie, která je letos čestným hostem akce.

„Pokračuje taková série o Milanu Kunderovi, kterou připravili Francouzi. V sobotu dopoledne bude připraven veliký rozhovor s Laurentem Binetem a zároveň představí svůj nový román Civilizace,“ popisuje francouzskou část programu zástupkyně pořadatelů Jana Chalupová a dodává, že se lidé mohou těšit i na akce, které s knihami až tak nesouvisí.

„V sobotu večer je specialita – open air Gauč ve Stromovce – bude to polská punková skupina Hańba!“ Stejně jako každý rok je Svět knihy připravený i na děti. Pro ty jsou přichystané desítky programů až do neděle, kdy veletrh končí.

autor: Josef Kaňka
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.