Předkrm z lososa

Má krásnou výraznou barvu, která se po něm dokonce jmenuje – lososová, je plný živin, a látek, které potřebujeme, především omega nenasycených mastných kyselin. Losos je oblíbenou rybou pro svou jemnou chuť a rychlou přípravu.

Uzený losos patří k lahůdkám, které už vlastně příliš upravovat nemusíme. Za jednoduchý předkrm dokonce ani příliš neutratíme – stačí nám sto gramů. Vezeme tento menší filet, přepůlíme ho a nakrájíme na menší kousky.

Ingredience
  • 100 g uzeného lososa
  • snítka kopru
  • olivový olej
  • šťáva z limetky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • citrón na ozdobu
  • bagetka k podávání

Vložíme do misky a zakápneme šťávou z limetky – tyhle dvě chutě k sobě dokonale jdou. Přidáme olivový olej, také jen trošku, a jako většinu předkrmů tohoto typu dochutíme lžičkou jemné dijonské hořčice. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. K lososu jde další výrazná chuť, bez které by tento předkrm nebyl úplný – čerstvý kopr. Stačí nám opravdu malá snítka, kterou rozdělíme na jednotlivé porce.

Podávat můžeme buď na nakrájené bílé bagetce, kde na každou lžící navrstvíme lososovou směs, položíme kousek kopru a i čtvrt plátku citrónu na ozdobu. Pokud chystáme formálnější pohoštění, hodí se nám drobné pohárky, které naplníme směsí a znovu přidáme kopr i citrón.

autor: dak

Související

  • Pomazánky z lososa

    Většina rybích pomazánek se dělá z tuňáka nebo levnějších sardinek, ale já mám pro dnešek trochu jiný tip. 

  • Salát z uzeného lososa

    Rychlý letní oběd nebo večeře, který v sobě bude mít spoustu vitamínů ze zeleniny, bílkovin a hlavně dobrých chutí – tak to všechno vám může splnit salát s uzeným lososem.

  • Tatarský biftek z lososa

    Doba návratu tatarského bifteku nastala už před léty. Především hovězí biftek ze syrového masa se podává na oslavách, svatbách a pochopitelně v restauracích. Takzva...