Zpěvák George Ezra míří do pražských Holešovic. Na koncertě představí nejnovější album Gold Rush Kid

21. únor 2023 09:52

V Praze v úterý vystoupí britský zpěvák George Ezra. Fanouškům představí mimo jiné své nejnovější album Gold Rush Kid s úspěšnými singly Anyone For You a Green Green Grass. Jako hosta si na své turné pozval krajana, písničkáře Passengera.

Písně jako Green Green Grass nebo Dance All Over Me výjimečně Ezra neskládal během svých cest, kde stále běžně přespává u cizích lidí na gauči, ale během covidové pandemie. Ta mu také pomohla vyřešit hudební krizi, během které zvažoval i konec aktivní kariéry.

Čtěte také

„Pomohlo mi uvědomit si, že je to jen a jen moje chyba. Nemůžu hudbu vinit z toho, že jsem na ní závislý. Občas je ale nutné si říct, že už stačí. Hudbu pořád miluji, ale v jednu chvíli kompletně ovládla můj život,“ prozradil Ezra.

Ezra proto pravděpodobně na nějaký čas absolvuje své poslední rozsáhlé turné. Devětadvacetiletý hudebník si plánuje od světa showbusinessu odpočinout.

Společně s Georgem Ezrou se v úterý na pódiu objeví také zpěvák Passenger, autor známého hitu Let Her Go.

V Česku už popáté

V České republice se Ezra s tříčlennou kapelou poprvé představil před devíti lety ve vyprodaném pražském Lucerna Music Baru. V létě 2018 vystoupil na festivalu Colours of Ostrava, v říjnu stejného roku pak vyprodal pražské Forum Karlín. V květnu 2019 poprvé koncertoval ve sportovní hale na pražském Výstavišti.

Britský zpěvák a textař Ezra první EP Did You Hear the Rain? zveřejnil v říjnu roku 2013. Výrazněji se proslavil o rok později, když vydal píseň Budapest, s níž rychle dobyl nejvyšší příčky hitparád v některých státech světa.

Jeho debutové studiové album vydané v červnu 2014 nese název Wanted on Voyage. Po dalším úspěšném albu Staying At Tamara's z roku 2018, kdy obě desky dosáhly na vrchol žebříčků ve Velké Británii a Ezra celosvětově prodal miliony nosičů, složil v Londýně album Gold Rush Kid produkované společně s dlouhodobým spolupracovníkem Joelem Pottem.

autor: Josef Kaňka | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související