Cesta/Here Be Lions - DOX 2018

7. říjen 2018

V pátek 5.10. 2018 a v sobotu 6.10.2018 se Dismančata představila v DOXu v představení Farmy v jeskyni a DOXu - Cesta/Here Be Lions. Byli jsme velmi potěšeni pozváním Farmy v jeskyni ke spolupráci v tomto představení. Představení se odehrálo na velká terase a ve vzducholodi Gulliver. Podívejte na fotky ze zkoušek v DOXu.

Cesta dává divákovi možnost nahlédnout nejen do různých kultur, ale i do dění uvnitř souboru . Farma v jeskyni sdílí s divákem své hledání v časosběrném horizontu deseti let: Performeři na jevišti se díky videoprojekcím setkávají s lidmi, kteří jim darovali své příběhy, písně, rytmy a taneční kroky, a stali se součástí jejich života.
„Na „Cestě“ je hypnotizující způsob, jakým Farma v jeskyni převádí specifické emoce a zkušenosti do hudby a tance… do spletitého a zároveň bezprostředního obrazu nespatřených lidí žijících v rychle mizících kulturách“. Joseph Fahim, Masress

Cesta/Here Be Lions (zkouška) - DOX 2018

Koncept a režie: Viliam Dočolomanský
Dramaturgie: Viliam Dočolomanský a Hana Varadzinová
Asistenti režie: Juraj Augustín a Monika Částková
Světlo: František Fabián / Zvuk: Eva Hamouzová
Produkce: Miroslava Kobrtková a Barbara Tůmová
Technická spolupráce: Filip Rohde, Jan Šebek a Tomáš Vondráček
Hudební spolupráce: Marcel Bárta
Spolupráce DOX: Jáchym Klimko, Anna Pajgrtová, Lucie Špačková

V projektu zazní zhudebněné básně Davida Růžičky
Účinkovali: Hana Varadzinová, Eliška Vavříková, Monika Částková, Robert Nižník, Roman Horák, Cecil Da Costa, Minh-Hieu Nguyen, David Jánský, Andrej Lyga, Barbora Ješutová, Ludmila Ješutová, Marcel Bárta, Eva Maříková, Helena Šikýřová a Helena Myslivečková a členové Dismanova rozhlasového dětského souboru jmenovitě: Mateo Klimek, Meda Folprechtová, Daniel Vano, Olivie Coco Rafajová, Lukáš Vejšický, Kateřina Kašparová, Samuel Budimal, Sofie Louise Bransten, Julie a František Součkovi.

autor: Hana Novenková
Spustit audio