Dismančata na návštěvě ve vysílání Radia Junior

21. leden 2013

V pátek 18. ledna 2013 parta dětí z DRDS navštívila redaktorku Terezu Rašovou Jelenovou přímo v živém vysílání Radia Junior...

Zprávu přináší jeden z účastníků - Kája Kahovec:
Návštěva rádia Junior byla skvělá. Líbilo se nám tam, především živé vysílání Terezy. Studio vypadalo jako velká počítačová učebna s lepším vybavením - počítači, mikrofony, sluchátky atd.. Živé vysílání bylo napínavé, protože jsme se nemohli ani pohnout. Pouštěly se také písničky a pohádky. Při vysílání písniček jsme si mohli povídat a na počítači se nám ukazovaly vteřiny, kdy si máme nasadit sluchátka a být zticha. Během živého vysílání byly také soutěže. Tereza vyhlásila do mikrofonu soutěž a děti jí do studia psaly. Hlasovali jsme, jaké strašidlo je nejhezčí - vybrali jsme kostlivce. Moc se nám tam líbilo a rádi bychom si návštěvu zopakovali.

Takto zaznamenala svou návštěvu jediná dívčí zástupkyně naší výpravy Adéla Štroffeková:
V pátek 18. 1. jsme se byli podívat na natáčení rádia Junior. Moderátorka Tereza nám ukázala, jak všechno funguje a pak jsme se mohli dívat na živé vysílání rádia. Museli jsme být moc potichu, aby jsme nerušili. Mohli jsme si postupně půjčit sluchátka a poslouchat průběh vysílání. Tereza vyhlásila soutěž Žbluňk o nejkrásnějšího vodníka - vyzývala posluchače o zasílání obrázků s vodníky a ten NEJ dostane po skončení soutěže zajímavou cenu. Pouštěla se tam hudba, která byla naprogramovaná v počítači dopředu a my viděli jako první co přijde. Moc se mi ve studiu líbilo a ráda bych se tam ještě někdy v budoucnu znovu podívala.

autoři: Václav Flegl , Karel Kahovec
Spustit audio