Dismančata na scénu...

10. listopad 2011

Sobota 16. ledna 2010 byla dnem premiéry hry Samuela Becketta "Čekání na Godota"...

....Národní divadlo ji uvádí na jevišti Nové scény, která od ledna opět přešla pod jeho správu. Na plakátech najdete, že režisér Michal Dočekal inscenaci nastudoval se čtyřmi herci - Davidem Matáskem, Davidem Prachařem, Ondřejem Pavelkou a Janem Kačerem. To není pravda celá: střídavě se divákům představí také buď Vojta Lavička, nebo Vlastík Kaňka, členové DRDS (oba jsme už viděli při předpremiérách).

Vojta s Vlastíkem však nejsou jediní, kteří zastupují DRDS v kamenných divadlech... sestava Josef Tuček, Maruška Tučková, Jakub Cibula, Kačka Kovaříková, Denisa Barešová, Anna Věrtelářová a Klára Cibulová účinkují v Národním divadle v představení Babičky. V Cyranovi uvidíte Josefa Tučka a v Nepříteli lidu Tobiáše Vacka - obě představení jsou v repertoáru Národního divadla. Jakub Cibula je k vidění také v Divadle na Vinohradech v inscenaci Donaha! Když zajdete do Divadla v Dlouhé, máte šanci potkat tam také několik našich členů - představení Lhář nám zastupuje Tobiáš Vacek, v moderní adaptaci historického dramatu Vějíř s broskvovými květy se střídají Bruno Aguas a Tobiáš Vacek, oba je také můžete vidět v inscenaci U Hitlerů v kuchyni.

Ani dívky nám v divadlech nezahálejí - v Divadle Na Jezerce uvidíte Johanku Sládkovou, Natálku Šenkiovou a Sáru Hamiollavu (navzájem se alternují) v dramatickém příběhu v režii Juraje Herze - Petrolejové lampy. Tančící Adélku Pyšovou spatříte v nově uvedeném baletu Spící krasavice ve Státní opeře.

Další děti nám zatím zkouší, ale jakmile budou uvedeny, určitě vás o nich zpravíme.

autor: JaŘí
Spustit audio