Dismančata v poslední březnový den vystoupí s inscenací Zpátky do lesa režisérky Viktorie Čermákové.

22. únor 2022

Představení se zhudebněnými básněmi Daisy Mrázkové odehrála Dismančata poprvé a zatím také naposledy před začátkem koronavirové pandemie. Teď se příběh složený z knih Haló, Jácíčku, Auto z pralesa, Písně mravenčí chůvy a Neplač, muchomůrko vrátí na jeviště divadla Minor - konkrétně 31. března od 18:00. 

Na scéně se setkáte s již zmíněným Jácíčkem, Veverkou, protivnou Krtonožkou, zákeřným Lovcem, pohádanými mravenci nebo pyšnými žirafami a mnoha dalšími zvířátky či obyvateli lesa. Všechny postavy hrají členové Dismanova rozhlasového dětského souboru. Mezi nimi i devítiletá Ráchel, která má s tvorbou Daisy Mrázkové bohaté zkušenosti. 

Zpátky do lesa

„Knížky Daisy Mrázkové jsou moje oblíbené už odmala, tak jsem moc ráda, že představení vzniklo a já v něm můžu hrát. Sice tam není můj nejmilejší medvídek Flóra, ale zato je tam zajíček Jácíček a veverka Veverka, taky slon, mravenec, čmelák a čmeláčice, žirafy… spoustu zvířátek. Já hraju Denivku Zlatoočku, to je taková fintivá moucha, takže mám krásný kostým – třpytivou čepičku a plášť a velké zlaté oči udělané z děravých míčků, moc se mi to líbí, ale ještě víc se mi líbí kostým žiraf, protože ty mají opravdické boty na podpatku! Každý, kdo má rád Daisy Mrázkovou, by měl na představení přijít. A i ten, kdo její knížky zatím nezná, by měl přijít, třeba si je pak přečte, to bych doporučovala, protože jsou prostě krásný," popisuje Ráchel. 

Zpátky do lesa

Na zkoušení ale děti samozřejmě nebyly samy. Režijního vedení se ujala Viktorie Čermáková, podle které je představení hlavně o kamarádství, lásce, odvaze a dobrodružstvích, která zvířátka společně zažívají v lese. Vstupenky si můžete rezervovat na webu divadla Minor nebo přímo na jeho pokladně.

Hraje a zpívá: Dismanův rozhlasový dětský soubor

Scénář a režie: Viktorie Čermáková

Výprava: Zuzana Bambušek – Krejzková

Hudba: Jakub Sejkora

Asistent režie: Valerie Borkovcová

Spustit audio