Kronika - září 2002

1. říjen 2002

Přinášíme vám souhrn posledních událostí Dismanova rozhlasového dětského souboru.

* V pátek 6. září odpoledne se trojice Katka Odarčenková, Zdeněk Charvát a Nikola Ivanov pokusila v Hnízdě na okruhu ČRo2-PRAHA přiblížit letní souborový tábor. Pustili ukázky z Rádia Diss, pohovořili o nejrůznějších olympiádách, Dnu naruby, o výletech na Lipnici i jinam, o sklárnách ve Světlé na Sázavou. Naopak se dozvěděli, kde a jak trávila své prázdninové dny paní Lekešová, když byla ještě děvčátkem.

* Na čtvrtek 12. září připadl náš doposud první a prozatím "oťukávací" podvečer v domě U Zelené žáby poblíž Staroměstského náměstí. Lenka, David, Petra a Ondřej přednesli své texty z kulturní olympiády, pod laskavým vedením režisérů Tomáše Staňka a Terezky Tobiášové přidali ukázky a zejména písničky z Šuhaje Nikoly aktéři tohoto představení a spolu s hostitelskou dvojicí žabích organizátorek jsme snad alespoň zběžně představili souborové dění. Rádi bychom ve stejných prostorách v příštích měsících odehráli některá svá představení, zvláště komornějšího rázu - v tomto smyslu je třeba rozumět slovu "oťukávací".

* V úterý 10. září spolu s Václavem Fleglem natáčeli televizní Tykadlo Julinka se Šimonem Doležalovi, Mirek Beránek, Honza Šťastný a Tomáš Žatečka, Madla Rutová sice našla Kavčí Hory, ale ne příslušný vchod a studio, tak tedy příště. Rozmluvy o povodních byly pochopitelně tématem spíše vážným, výsledek snad nedopadl špatně.

* Série zdařilých šohajích představení pokračovala v sobotu 14. září benefičním vystoupením v areálu Mokropsy - tato část Černošic byla zatopena, včetně továrního nádvoří, na němž celý program uváděl Jaroslav Dušek. Naše představení označil za "esoterické", neboť bylo přítomnými vnímáno spíše jako pantomimické číslo - málokdo ve vřavě slyšel, o co Nikolovi a Eržice vlastně jde. Zato ve dvou dnech následujících - v neděli a pak v pondělí - se představení na domácké scéně ve Mlejně neobyčejně vydařila! Už proto má každý, kdo Šuhaje Nikolu zatím neviděl, před sebou úkol zavítat na jedno ze dvou říjnových představení - v pondělí 14. nebo v úterý 15. října !

autor: DRDS
Spustit audio