Máme za sebou soborové kolo PPS. Kteří recitátoři nás pojedou reprezentovat?

10. březen 2023

Přestože oči a uši každého Dismančete směřují převážně k táborovým kulturkám, Pražské poetické setkání je nepochybně jedním z recitačních highlightů naší sezóny. Tento týden jsme ze souborových kol vybrali letošní reprezentaci. 

Za nejmladší kategorii posíláme dál Viktora Krčmáře a Marušku Rösslerovou. Oba můžete v plné kráse vidět na snímcích Sary Baalbaki. Z těch o něco větších, byť pořád dost malých, jsme poslali dál Žofku Hánovou s Ráchel Gojdovou, které s texty bodovaly i minulý rok na soustředění. Společně se sladkým postupem je tak čeká výběr nového přednesového materiálu na léto.
O kategorii výš uspěl také dívčí tandem. Konkrétně postoupily Tonička Barešová a Johanka Racková. Tyto dvě recitační matadorky spolu už kdysi byly na celostátní přehlídce ve Svitavách, tak jim přejeme, ať se znovu zadaří.

V nejstarší kategorii porotu nejvíce přesvědčili Alex Mojžíš s Davidem Bergmanem a zaslouženě postupují. Gratulujeme ale nejen reprezentační šestiti, ale také všem ostatním Dismančatům, která se zodpovědně naučila texty a svědomitě na nich pracovala. To je totiž vlastně hlavní cena, i když to tak nemusí vždycky vypadat.

A v neposlední řadě gratulujeme i všem, kteří recitují za svou školu. Postup už si vysloužili třeba Coco Rafajová, Prokop Holiš nebo Pepi Krycnerová a další jména je brzy jistě doplní.

Spustit audio