Mladějov 2007 - poselství druhé

23. srpen 2007

Dnešní zprávu věnujeme hlavně nadcházejícímu víkendu, protože během něj odehrajeme představení na Kosti a na Troskách. Leckdo z rodičů se možná zastaví, a tak určitě budete stát o informaci, jak všechno (nejspíš) proběhne.

Sobotu vyrazíme z tábora ihned po obědě, vlakem dojedeme na nádražíčko do Libošovic ve 12:42 a odtamtud půjdeme 2,5 km pěšky na Kost. Máme nejprve zamluveny ve dvou skupinách prohlídky hradu (14.00 delší okruh pro větší děti a ve 14:40 kratší okruh pro zbylé), od 16:00 pak v zahradní krčmě v podhradí odehrajeme představení Peaceničky (potrvá zhruba do 16:45). Zpátky nám vlak odjíždí opět z Libošovic, a to v 18:17. Pokud nám někdo poberete na cestu do tábora nějaké děti, budeme jen rádi, jen to budeme muset vědět a registrovat vždy u příslušného vedoucího skupinky, abychom někoho nezapomněli v hladomorně.

Na Kosti je možné parkovat jednak na hlídaném parkovišti přímo pod hradem, jednak (k nelibosti policistů) už podél příjezdové silnice. Zachovejte se podle svého, my budeme mít na starosti jen Vaše děti, parkování nestihneme.

Nedělní výlet bude celodenní. Z tábora na Trosky je to na dohled (5 km), vyrazíme po snídani s řízkem a pitím v batohu, půjdeme s dopomocí osobního vozu šourem (povezou se malí účinkující z Příšerek), dvě krátká představení by se měla odehrát na Troskách v 15:00 a v 15:30, vše záleží na nás a na počasí, jde spíše o happening. O dopravě (chůzi, případně převozu autmo, platí totéž, co o den dříve o Kosti).

Český ráj

Snažně vás prosíme, abyste byli jen nápomocni při dopravě, nezajížděli nikam do Jičína či do safari ve Dvoře. Přímo u tábora je poměrně prostorná plocha k parkování, středisko najdete snadno ze středu Mladějova podle šipek k táboru Stavbař (nejprve šipka na Jičín, hned ale držte červenou turistickou značku, nesmíte přejet koleje, je nutné je vlevo viaduktem podjet). Při nesnázích a potřebě navigace volejte GPS Václava 724 553 624. Přístup k webu tu však bohužel nemáme, jako prostředník působí v Praze (na mailu, v kanceláři i na telefonu) Tomáš Staněk (724 251 604; tomas.stanek@rozhlas.cz).

autor: DRDS
Spustit audio