Neviditelná nominace Matěje Převrátila

29. červen 2015

O prázdninách - až do 20. září – hlasují rozhlasoví posluchači v 19. ročníku ankety „Neviditelný herec“. Podtitul ankety zní „Nejpopulárnější herecký výkon na vlnách Českého rozhlasu“, ale určitě se hledají i ty nejlepší výkony. Mezi 39 nominovanými herečkami a herci se letos opět objevil člen Dismanova souboru – Matej Převrátil!

Už samotná nominace mezi plejádou 35 vynikajících hlasů je opravdovým úspěchem. Naposledy se k nejlepším představitelům rozhlasových her, pohádek a četeb přiřadil Jirka Köhler – to bylo před pěti lety, v roce 2010.

Porota letošního ročníku ankety ocenila Matějův talentovaný výkon ve hře „Ostrov v Ptačí ulici“. Režisér Lukáš Hlavica mu svěřil hlavní roli, ale zároveň part vypravěče. Přímé zvukové svědectví spolu s krátkou ukázkou najdete v červnovém vydání „Diáře DRDS“ zde na tomto portálu. Zkuste si tento pořad, případně i celou hru poslechnout. A pak se sami rozhodněte, zda se případně přidáte k Matějovým podporovatelům.

Hlasovat můžete na internetu (www.radioteka.cz) nebo SMS zprávou ve tvaru: HERECmezeraPRIJMENIHERCE. Zprávy se zasílají na číslo 900 11 03 (cena jedné SMS je 3 Kč). Anktení lístky také najdete v Týdeníku Rozhlas.

Na snímku je Matěj (spolu s Filipem Svobodou) coby moderátor ranního vysílání Rádia DISS na letním soustředění v Želivě.

autor: Václav Flegl
Spustit audio