Pepita putuje do Skautského institutu v Praze, 27. května, 18 hodin

17. květen 2019

Již po desáté se vydá velbloudice Pepita s dětmi z Dismanova souboru na cestu, tentokrát do Skautského institutu v Praze.

Golčův Jeníkov, Čáslav, Kutná Hora, Kolín, Český Brod, Úvaly – to jsou záchytné body na trase Havlíčkův Brod – Praha, po které se na jaře 1945 vydala pěšmo, tedy spíše velbloudmo, skupina skautů z Havlíčkova Brodu. Vedli do pražské ZOO velbloudici, nalezenou na konci května posledního válečného roku.

Pepito, (ne)plivej! - 1. premiéra 30.11.2018

Zda se jmenovala Pepita, Junačka nebo Claudie, koho na svém týdenním putování potkala a jestli ji skauti nakonec vyměnili za kukačkové hodiny, se můžete dozvědět na představení Pepito, (ne)plivej!, které Dismanův soubor odehraje tentokrát ve Skautském institutu v Praze, na Staroměstském náměstí 1, v pondělí 27. května v 18 hodin.

Pepito, (ne)plivej! - 1. premiéra 30.11.2018

„Velbloud je pouť, která vede krajinou, velbloud je bloud, který bloudí Saharou“ zpívají a hrají nejmladší členové DRDS, podle skutečné události pro Dismanův soubor napsal Miloš Doležal, hudbu složil Jakub Sejkora a velkolepá výprava je z dílny Jakuba Grece.

Spustit audio