Přidejte se k nám

18. duben 2024

Soubor nese jméno svého zakladatele Miloslava Dismana, vynikajícího pedagoga a rozhlasového tvůrce. Pod Českým, dříve Československým, rozhlasem působí od roku 1935.

Děti jsou vedeny k všestranné kulturní výchově. Prostřednictvím divadelních představení, natáčení nebo zážitků nahlížejí na svět okolo sebe. Učí se základům herecké a rozhlasové práce - dobře mluvit, hýbat se, pracovat s textem, vyznat se v práci s rozhlasovou technikou, spolupracovat mezi sebou navzájem a mnohé jiné. Při divadelních zkouškách nebo natáčení reportáží musí děti o tématech přemýšlet, načerpat vědomosti, formulovat otázky a nebát se je klást… A přitom všem musí být zároveň pohotové, komunikativní a respektující. I když se většina našich dětí nevydá na umělecké školy, tyto dovednosti a zkušenosti uplatní jak v profesním, tak osobním životě.

DRDS pravidelně hraje v Praze i na zájezdech a účastní se mnoha kulturních a benefičních akcí. Děti natáčejí literárně – dramatické pořady a reportáže. Soubor spolupracuje s pražskými i mimopražskými divadly, uměleckými agenturami, uměleckými školami, dabingovými a televizními studii. 

Jak se stát členem souboru? Aktuální informace

Termín nejbližšího konkurzu je neděle 2. června 2024. Přihlášky s uvedením jména dítěte, data narození, adresy bydliště a kontaktu na rodiče (e-mail a telefonní spojení), poté posílejte do 15. května 2024 na alena.prevratilova@rozhlas.cz. Mailem Vám budou obratem zaslány bližší informace o tom, co si na konkurz vzít či připravit.

Děti jsou do Dismanova rozhlasového dětského souboru přijímány skrze oficiální dvoukolový konkurz. Konkurzu do Přípravky DRDS se mohou účastnit děti ve věku šesti až deseti let, zcela výjimečně i starší děti. Zkoušky přípravky jsou dvou až tříměsíční a vrcholí druhým výběrovým kolem, po němž jsou vybráni noví členové DRDS.

Spustit audio