Táborové ozvěny se vracejí do velkého sálu v Minoru. Připojujeme ochutnávku z letošního předávání výročních cen

30. srpen 2022

Poslední večer sice uzavírá velkolepá diskotéka. Zdaleka ale není nejočekávanější částí programu. Tou je tradičně udílení výročních souborových cen. Svou trofej si vyzvedl nejlepší nováček, absolutní vítěz kulturní olympiády nebo i nejzdatnější reportér. Vy můžete jména letošních vítězů znát ještě před táborovými ozvěnami, které můžete navštívit 21. září ve velkém sále divadla Minor.

Celým jesenickým sálem se rozezněl bouřlivý a dlouho neutichající potlesk ještě před začátkem slavnostního ceremoniálu. Směřoval letošním souborovým absolventům, kteří ukončili svou dlouholetou členskou cestu. Konkrétně jsou to Julča Součková, Marika Mlčková, Matěj Trejtnar, Honza Vokrouhlecký a Anežka Šubrtová. Jejich souborové působení si teď i vy můžete připomenout.

Vybrané ceny už podruhé za sebou předávali souboroví kumpáni, starší kolegové herečtí i rozhlasoví a samozřejmě také bývalá Dismančata. Jako první se na stříbrném plátně uprostřed sálu objevila tvář Jindry Skokana, který příhodně předal Skokana roku Mikulášovi a Prokopovi.

Šikovných nováčků je každý rok hodně. Vybrat jedno jméno někdy tak těžké, že se zkrátka musí vybrat dvě. A letos přesně taková situace nastala. Loňský vítěz Vojta Černý odkázal kultovního květovaného koně Luise a Aničce. Video vzkazem logicky nepředával, protože byl na táboře s námi, ale fotografie z předávání pochopitelně máme.

Desítky textů, tvrdá práce, probděné noci a jeden vítěz. Kulturní olympiáda je každoročně nabitá excelentními výkony, za které by se nemusel stydět ani soubor z Národního. I letos ale jeden kraloval nade všemi. Julča Součková z Vlastova týmu všem ukázala, jak lze dojmout vtipným textem. Z jejího přednesu Josefovi vypadal zbytek vlasů, Matěj se nechal odepsat z DAMU a Filipa to nechalo ledově klidným. Záznamy vystoupení nevedeme, jelikož jsou vázané na sílu okamžiku, předávání ze španělských pláží od Jirky Köhlera ale vidět můžete. Ještě předtím si ale prohlédněte výsledky jednotlivých kategorií.

Potěr

1. místo - Prokop Holiš

2. místo - Ráchel Gojdová a Mikuláš Čížek

ocenění poroty: Marie Ella Rösslerová a Šimon Fridrichovský

Pulci

1. místo - neuděleno

2. místo - Žofie Hánová a Kristian Páca

3. místo - Damian Tembo a Vilém Tycar

ocenění poroty: Elenka Vanová, Anička Vyčítalová, Luisa Jirsová a Kuba Král

Mřenky

1. místo - Tonička Barešová

2. místo - Johanka Racková a Mira Štěpánová

3. místo - Alex Mojžíš a Dany Gabriel

ocenění poroty: Nina Rudišová a Šimon Kučera

Štiky

1. místo - Julie Součková

2. místo - Anežka Šubrtová

3. místo - Matěj Trejtnar a Marika Mlčková

Během sezóny jsme mimo jiné stihli odehrát rekordní počet představení. To je samo o sobě skvělé, výběr nejlepšího hereckého výkonu roku nám to ale moc neusnadnilo. Hlasování nakonec vyplivlo tři jména a historicky nejmladšího držitele souborové trofeje - Mikuláše Čížka. Druhé místo obsadila Sara Faltová a na třetí pozici skončil Matěj Trejtnar. Na dálku ceny předávali Aleš Vrzák, Tomáš Staněk a Vašek Jílek.

Od února máme vlastní podcast pod hlavičkou Radiožurnálu, pravidelně natáčíme na sportovních i kulturních akcích a reportážně spolupracujeme třeba i s Nadačním fondem Českého rozhlasu. Lehké tím pádem nebylo ani určit nejlepší reportéry. Jméno Matěje Trejtnara se nakonec objevilo úplně nejvýš. Na druhém a třetím místě bylo ale rozhlasáků více. Podívejte se sami. Ještě předtím bychom ale ze srdce rádi poděkovali předávajícím. Těmi letos byli vedoucí investigativní redakce Radiožurnálu Markéta Chaloupská, nejmladší člen rozhlasového zpravodajství Vojtěch Tomášek, moderátor a hudební dramaturg Radiožurnálu Petr Král, autor podcastu Vinohradská 12 Matěj Skalický a ředitel zpravodajství Českého rozhlasu Ondřej Suchan.

A nakonec ty dvě zlaté potvory. Nikdo neví, za co přesně se dostávají, všichni ale ví, kolik kamarádství už nebouraly. A přesto po nich skoro všichni touží. Volba předávajícího (vlastně předávajících) byla naprosto jasná. Děkujeme, Miloši!

Přijďte si videa a hlavně vítěze prohlédnout také naživo. Tradiční táborové ozvěny se rozezní velkým sálem divadla Minor 21. září. Uvidíte také nejlepší letošní výkony, sestřihy rádia DISS a výstupy z vlastivědných olympiád. Vstupenky jsou dostupné ZDE.

Spustit audio