Tři mušketýři a deset statečných

2. květen 2012

Na jedné z loňských listopadových zkoušek se byla v souborové zkušebně podívat režisérka Hana Burešová: její návštěva vedla k angažování celé desítky účinkujících do nové a velmi výpravné inscenace Divadla v Dlouhé.

Ve dvou obsazeních se proto střídají Ingrid, Katie, Vali, Pavlína, Anna, Bára, Malvína a Bětka. Na každém představení pak nesmí chybět Vojta s Aničkou. Pro všechny, a to včetně rodičů a babiček, přineslo zkoušení tříhodinového představení v dopoledních hodinách nejednu komplikaci a také školní absence. Výsledek však stojí za to! Navíc jde o vyjímečnou příležitost poznat zblízka práci v jednom z našich nejlepších divadel.

Vyplývá to ostatně i z příspěvku, který po sobotní premiéře napsala Ingrid:
V sobotu 21. dubna 2012 se konala v Divadle v Dlouhé premiéra hry Tři mušketýři. Mně se v ní dokonce poštěstilo hrát, stejně jako dalším devíti dětem z našeho souboru. Při hře jsem se potkala se známými herci a dabéry, např. Miroslavem Táborským, který mluví Voldemorta a Vlastimilem Zavřelem, který dabuje Homera Simpsona. Na hře se mi líbilo šermování, méně však onen fakt, že jsem byla alespoň dvakrát málem propíchnuta. na premiéře se naštěstí nic takového nestalo a velmi se vydařila.

Denní program Tři mušketýři, Divadlo v Dlouhé
autor: Václav Flegl
Spustit audio