Věřte nevěřte, výchovný koncert a táborové svatby. Psanec píše, foťáky fotí, my pokračujeme

23. srpen 2022

I druhý týden našeho soustředění je plný rostodivných programů. Stihly už se například souborové sňatky následované slavnostním koncertem kapely Franta Gang nebo také speciální hra Veřte nevěřte, ve které se členové snažili rozeznat hranici mezi skutečností a výmysly našich scenáristů (poťouchlý úsměv). Vše poctivě nafotily Anežka se Sarou. 

Rudooký přízrak, kluk na dvou místech. Věříte tomu?

Po náročném dni ještě náročnější sportovní olympiády začal večerní program, který byl všem velkou záhadou. Rekonstrukce slavného pořadu Věřte nevěřte ve zpracování Bětky a Agáty.

Během tohoto večera bylo úkolem poznat, které příběhy jsou pravda a které fikce. Bětka s Agátou nám postupně pouštěly oba typy příběhů. Dále bylo na publiku, aby se rozhodlo, zda se jedná o příběh pravdivý, nebo ne.

Viděli jsme úžasný herecký výkon od Alenky a dalších asistentů. Od vlka na táboře až po komickou scénku v čínské čtvrti. Polovina scén bylo na plátně a polovina zpracovaná asistenty jako divadlo. Každý z nás měl kousek papíru, na který psal své odpovědi. Reakce publika byly velmi kladné, byl slyšet smích a potlesk. Cena za výhru byla limonáda na ples, vyhráli ji Tonda s Davidem, kteří uhádli vše správně.

Po konci první poloviny večera následovala oslava pro všechny oslavence (nejen) toho dne v podobě diskotéky s trochu netradiční druhou večeří. Dostali jsme dorty!

Je tento článek podložen fakty nebo je to pouhopouhá fikce?

Danny a Vali

Kolik bodů, tolik čokolád. Na hejbandoši se dělají kliky i hrají ocásky

Dnes jsem se vypravila na úplně nový ateliér jménem Hejbandoš s Agátoš. Ateliér vedou Agáta a Viktor, jenže Agáta tentokrát chyběla, tak celá zodpovědnost padla na Viktora. S dalšími osmi dětmi jsme šli do lesa. První jsme měli rozcvičku, kterou, po rozhodnutí Viktora, vedl Karel. Stáli jsme v kruhu a protahovali se. U toho jsme si povídali a smáli se. To trvalo asi dvacet minut.

Po chvíli jsem pochopila, jak asistenti motivují děti k pohybu. Pokud děti správně cvičí, dostanou body, kolik bodů, tolik čokolád. Jenže teď už má každý asi sedmdesát bodů, takže si nejsem úplně jistá, zda Viktor svůj slib dodrží. Po skončení rozcvičky jsme se domlouvali na hře. Každý mohl hlasovat pro co chtěl, a nakonec vyhrála hra ocásky. Poté se hrála cukrkávalimonáda. Ten, kdo prohrál, dělal kliky.

Někdy, pokud je s nimi Agáta, běhají tři kilometry. Ptala jsem se členů, kteří se účastní tohoto ateliéru, zda jsou spokojení a všichni odpověděli jednohlasně. Moc si ho užívají a nelitují svého výběru. Tento ateliér je hodně volný a děti si tady užijí spoustu legrace. Doporučila bych ho dětem, které se rády hýbou a hrají hry. Věku se meze nekladou.

Viktorie N.

Cvičili jsme bulvární titulky, podívejte, jak to dopadlo

Milostný vztah mezi Matějem a Viktorem? Bojí se jich děti? Mají právo být na táboře?!

Na nový ateliér Tělo, rytmus, hlas se přihlásila i Julča Součková (15). Ateliér nesplnil jediné její očekávání!

Luisa (17) při předtančení zakolísala. Můžou za to zdravotní problémy?!

Věřte, nevěřte! Asistenti vybrali nevhodné video pro mladší členy DRDS. Rudooká příšera pronásleduje členy ve spánku.

Skandál! Alenka (22) nemá čich. Měla by vůbec být v souboru?

Můj nejoblíbenější večerní program byl, když jsme se hádali, protože jsem byl šéfem celé hádky, říká Damian (10)

Ohromné! Všechny postavy se s Malým princem objevily v Jesenici. Našli jsme je šmejdit v chatkách

Už pátý den rozplakali asistenti spoustu malých dětí. Další dva dny je musela uklidňovat kuchařka. Když vytáhla nůž na zeleninu, znovu se rozplakaly

Spustit audio