Všehokniha 1.4.2019 - pozvánka

30. březen 2019

Dismanův rozhlasový dětský soubor srdečně zve 1. dubna na představení Všehokniha podle stejnojmenné knihy Guuse Kuijera v překladu Magdy de Bruin Hüblové. Představení je vhodné pro děti od 12 let.

„Tomáš viděl věci, které nikdo jiný neviděl. Nevěděl, čím to je, ale bylo to tak odjakživa.“ Tak začíná kniha nizozemského autora Guuse Kuijera, jednoho z nejvýznamnějších nizozemských spisovatelů pro děti a mládež, jediného nizozemského laureáta mezinárodní Ceny Astrid Lindgrenové, označované za Nobelovu cenu pro dětskou literaturu. Ve „Všehoknize“ vypráví příběh malého Tomáše, který před krutou realitou tyranského otce utíká do snění a představ. Ty mu dávají naději a sílu, aby se nakonec svému otci postavil a stal se tím, čím odjakživa chtěl být, až vyroste: šťastným.

Všehokniha

hraje Dismanův rozhlasový dětský soubor
scénář: Jana Franková
režie a scénografie: Jana Franková a Jan Hnilička
asistent režie: Matěj Převrátil
produkce: Hana Novenková
program: Magdalena Martinovská

Po představení je možné se setkat a popovídat si s psycholožkou PhDr. Annou Stodolovou, která se dlouhodobě zabývá tématem násilí v rodinách a snaží se pomoct lidem, kteří zakoušejí násilí ve vztazích na sobě, kteří se k někomu blízkému násilně chovají, a pracuje i s páry, kde dochází k násilí vzájemnému.

Představení na malé scéně divadla Minor začíná v 18 hodin, 1. dubna 2019. Těšíme se na vás.

Spustit audio