Zveme Vás na tradiční táborové ozvěny do Minoru

29. srpen 2023

Každou sezónu zahajujeme v Divadle Minor táborovými ozvěnami. Ve velkém sále opět uvidíte sestřihy z Rádia DISS, fotografie od Sary Baalbaki, přednesy i výstupy všech skupinek. Tak si rychle v kalendáři poznačte 26. září a zatím se můžete naladit krátkým foto výběrem a záběry ze slavnostního vyhlášení.

Galavečer s Mikym Žervé

Slavnostním ceremoniálem, kterým každoročně zakončujeme letní soustředění, letos Dismančata prováděla dvojice Miky Žervé. Jak už podle názvu můžete tušit, celý večer se nesl v duchu přátelských urážek, syrového humoru a drobného popichování členů i asistentů. Všichni byli včas varováni, a tak se koncept setkal s úspěchem. Jednotlivé vstupy zůstanou navždy jen v paměti přítomných, úvodní video si ale můžete prohlédnout i Vy.

Absolventi

Celým jesenickým sálem se rozezněl bouřlivý a dlouho neutichající potlesk ještě před předáním první ceny. Směřoval letošním souborovým absolventům, kteří ukončili svou dlouholetou členskou cestu. Konkrétně to je šestice David Bergman, Bianca Chuffartová, Tonda Holoubek, Meda Folprechtová, Adéla Kašparová a Kačka Kašparová. Jejich souborové působení si teď i Vy můžete připomenout.

Nováček roku

Vysvětlovat, pro koho je určená cena Nováček roku, je, pevně doufáme, bezpředmětné. Květovaného koně letošnímu laureátovy předávaly přímo na místě loňské vítězky Anička Vyčítalová a Luisa Jirsová. Na rozdíl od loňského roku ale bude mít oř tento rok pouze jednu stáj. Na dostihy ho bude brát Matěj Svoboda.

Skokan roku

Vybrané ceny už potřetí předávali souboroví kumpáni, starší kolegové herečtí i rozhlasoví a samozřejmě také bývalá Dismančata. Jako první se na stříbrném plátně uprostřed sálu objevila tvář Jindry Skokana, který stejně jako vloni příhodně předal Skokana roku. Respektive letos spíš Skokanky roku. Zvítězily totiž Rikka Muchowová Violka Čižinská. Video ale uvidíte až na ozvěnách.

Kulturní olympiáda

Stres, radost, celotáborová práce, rande s poezií či prózou. To vše znamená pro členy Kulturní olympiáda, která je každoročně nabitá famózními výkony. I letos ale jeden kraloval nade všemi. Bianca Chuffartová recitovala o Ferlinghettiho prádle s takovým přehledem, že i Damian Tembo vydržel pět minut mlčet. Záznamy vystoupení nevedeme, jelikož jsou vázané na sílu okamžiku, Bianca ale v Minoru recitovat bude. A kromě jejího přednesu uvidíte i video předání od Bětky Volhejnové - bývalé asistentky a taktéž absolutní vítězky KO. Teď si můžete alespoň prohlédnout výsledkovou listinu.

Potěr

1. místo - Viktor Krčmář, Alenka Tadialová

2. místo - Prokop Holiš, Šimon Fridrichovský

3. místo - Emilka Páclová

Pulci

1. místo - Žofka Hánová

2. místo - Ráchel Gojdová

3. místo - Damian Tembo

ocenění poroty - Rikka Muchowová, Anička Vyčítalová, Fabian Michael Mareš

Mřenky

1. místo - Neuděleno

2. místo - Elenka Vanová, Tonička Barešová, Vilém Tycar

3. místo - Johanka Racková

ocenění poroty - Majda Müller, Dany Gabriel

Štiky

1. místo - Bianca Chuffartová (absolutní vítěz KO)

2. msíto - Alex Mojžíš

3. místo - Meda Folprechtová

ocenění poroty - David Bergman, Šimon Kučera

Herecký výkon roku

Uplynulá sezona přinesla rekordní množství divadelních premiér a tím pádem i rekordní množství vynikajících výkonů. Pro diváka zpráva dobrá, pro nominační porotu o něco horší. Nakonec se naše souborové gremium shodlo na tom, že nominační skupiny letos uděláme dvě - mladší a starší. O místa, která letos předávali Vít Vencl, Josef Kačmarčík, Jan Hnilička, Lucie Trmíková a Milan Schejbal, se ale musela Dismančata už podělit dohromady. Vzešly z toho tyto výsledky 

1. místo - Vilém Tycar

2. místo - Ráchel Gojdová, Alex Mojžíš a Samuel Budiman

3. místo - Žofka Hánová, Šimon Kučera

Reportér roku

I nominace v reportérské kategorii byly letos mimořádně obtížné. Natočili jsme sedm podcastů, desítky dalších reportáží, moderovali jsme na Junioru, vstupovali na Radiožurnál i Plus. Z toho by se zamotala hlava i Tomáši Černému. Nakonec jsme ale sestavu, kterou oceňovali Lucie Vopálenská, Lubo Smatana, Aneta Martínková, Josef Pazderka a Martin Dorazín, vytvořit dokázali.

1. místo - Žofka Hánová

2. místo - Alex Mojžíš, Johanka Racková

3. místo - Viki Nedomová, Violka Čižinská

Zlatoň a Zlatuše

A nakonec ty dvě zlaté potvory. Nikdo neví, za co přesně se dostávají, všichni ale ví, kolik kamarádství už nebouraly. A přesto po nich skoro všichni touží. Volba předávajícího (vlastně předávajících) byla naprosto jasná. Děkujeme, Miloši a Bogane! A gratulujeme Biance Chuffartové a Alexi Mojžíšovi.

Spustit audio