4. den soustředění v Jesenici 2021

18. srpen 2021

Na tábor DRDS se vrací projekt Say Hi, večer jsme se naučili čtyři latinskoamerické tance, přes den jsme nadále pracovali na vlastivědných i kulturních olympiádách. Máme se skvěle.

Druhá vlna Say Hi

I tento rok máme možnost nacvičit tanec k norskému projektu Say Hi. Zúčastní se ho opět vybrané děti z DRDS, které se choreografii dobře naučí.

Myšlenka projektu je stejná jako minulý rok. Jde o boj se šikanou, kterého se kromě Českého rozhlasu zúčastní i EBU (Evropská vysílací unie), pod kterou Český rozhlas spadá. Kromě jiné písničky, choreografie a zpěváka, zůstává vše stejné. Kdo bude českým zpěvákem této písníčky, se tedy ještě neví. Vhodný člověk bude ale v čas vybrán dětmi z Rádia Junior.

Výsledný videoklip se bude jako minule pouštět ve školách a nová písnička Say Hi bude zveřejněna v listopadu.

Král Simba nás učil tančit

Hned od rána byl na stěně od jídelny vyvěšený plakát s velkým nápisem „LATINSKOAMERICKÉ TANCE“. Už na něm byla velká lví hlava, která znázorňovala téma večera Lví král.

Tímto tanečním večerem nás prováděli Luisa a Franta, kteří moc dobře dokázali upoutat naší pozornost skvělými tanečními triky. Prvním tancem byla samba, která i přes své lehké kroky dokázala pořádně zmást. Následovala cha-cha, kde Luisa s Frantou vyhlásili dámskou volenku. Když byli všichni v páru, začalo se počítat cha-cha raz dva tři cha-cha. Pak byl jive. Celkem jednoduchý, ale rychlý tanec. Čtvrtým tancem byla rumba, tanec do L na šílené počítání. A byl konec. To jsme si mysleli.

Naštěstí nám Franta s Luisou oznámili, že si to všechno projedeme ještě jednou. Bylo slyšet mnoho různých odpovědí. Některých „ne, ach jo“ a zas jiné typu „jooooooo, jupiiii“. Potom co jsme si to všechno projeli znova, jsme ulehli do měkkých postýlek a šli jsme spát. Až na chatku číslo 1.

Připravily: Vali Bonnet, Mia Klimková, Elenka Vanová, Kristýnka Folprechtová a Bianca Chuffartová

čtvrtý den
čtvrtý den
čtvrtý den
čtvrtý den
čtvrtý den
Spustit audio