Přijďte si s námi 13. září poslechnout, prohlédnout a vychutnat tradiční táborové ozvěny

7. září 2021

Letní soustředění je každý rok jedním z vrcholů souborové sezóny. Aby se zážitky, projekty a výstupy přiblížily i těm, kteří s námi osobně nejeli, čekají nás tradiční táborové ozvěny.

Foto: Sára Baalbaki a Kateřina Kašická

Letošní programy byly pestré a bohaté jako menu v průměrné české restauraci. Na rozdíl od olejového sukna a trojobalového odéru ale náš táborový sortiment voněl kreativitou, láskou a zábavou.

Vlasta Kaňka excelující v noční hře Podiv­né odpo­led­ne Dr. Zvon­ka Burkeho

Večerní programy nabídly stálice jako taneční, vědomostní soutěž (tentokrát v duchu 90. let) nebo noční divadelní hru v lese. Dostalo se ale i na úplné novinky. Z nich můžeme jmenovat například internetovou cestu s Netmanem a Síťovým klukem, vánoční jízdu ústeckého souboru Šnýcl nebo nevýchovný koncert kapely Pulcar Smetany.

Nevýchovný koncert kapely Pulcar Smetany

Co dělat jsme samozřejmě měli i přes den. V rámci vlastivědných olympiád jsme se letos mohli setkat třeba s Alenkou v říši divů, stalinistickou čítankou Podivuhodní kouzelníci nebo královnou detektivek Agathou Christie.

Dynamické duo Karel a Míša z chatky 3

A aby toho nebylo málo, pracovali jsme na přednesech a také dalších uměleckých činnostech v rámci našich ateliérů. Točili jsme rozhlasové reportáže, opravovali dabing ikonických seriálů světové popkultury, fotili okolní svět, přemýšleli nad texty a následně je i převáděli do scénické podoby.

Damian Tembo ukazuje své šachové umění. Mimo záběr sedí zoufalý Bobby Fischer

Přijďte za námi 13. září do Divadla Minor, kde si společně další úspěšné soustředění Dismanova souboru připomeneme. Startujeme v 18:00.

autor: Josef Kaňka
Spustit audio