VIDEO: Výroční ceny letos rozdávali starší kolegové, bývalí členové a souboroví kamarádi

16. září 2021

Přestože si všechna dismančata vzájemně fandí a úspěchy svým kamarádům přejí, jakmile přijde na putovní poháry a vyrytá jména na souborových Stanley Cupech, nezná žádný člen kompromisu. Letos se navíc prestiž některých ocenění ještě zvedla, jelikož slavnostního vyhlášení se ujali formou videovzkazu známé osobnosti a souboroví absolventi. Kdo si ceny odnesl? Pojďme se na to podívat!

Reportér roku (nebo i Cena Míly Koláře) se sice v souboru uděluje už řadu let, ale vůbec poprvé má i svou zlatou putovní trofej. Na ní se nakonec objeví „pouze" jedno jméno, stupně vítězů však vypadaly jako ranní tramvaj č.22. Jména mladých oceněných reportérů vyhlašovali jejich starší rozhlasoví kolegové.

Pro zachování korektních vztahů s Hereckou asociací se trofeje dočkalo i ocenění Herecký výkon roku. Kvůli nedobrovolné pauze, která divadla vloni potkala, bylo udělení této sošky o něco větším oříškem. Svého majitele, jehož jméno vyhlásila herečka a absolventka DRDS Denisa Barešová, ale přeci jen našla.

Zapomenout ale samozřejmě nesmíme ani na Kulturní olympiádu. Ligu mistrů mezi recitačními soutěžemi, nejobávanější souborové klání a jeden z vrcholů každého soustředění. Pro vyhlášení letošních šampionů, arcivévodů recitace a velekněžích umění jsme nemohli oslovit nikoho jiného než dvojnásobného absolutního vítěze Tobiáše Vacka.

No a jak by řekl klasik: Zbývají už jen ty dvě zlaté potvory. Zlatoň a Zlatuše - ceny, které nikdo nedokáže správně popsat, nikdo neví, za co se dostávají, a stejně si každý rok své majitele najdou. Předával náš souborový otec Miloš Doležal se svým drsným psem Boganem.

A závěrem nesmíme opomenout ani ocenění, která jsou beztrofejová, tudíž i bezvideová. Skokanem roku se letos stal Kryštof Racek a na květovaného koně usedl nejšikovnější z nováčků - Vojta Černý. Vivat!

autor: Josef Kaňka
Spustit audio